• Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land

    Byt land

    Välj ett land nedan för att visa priser och artiklar för detta land

    NorgeSverige
  • Språk:
  • Svenska

Under teknikfliken finner du tillbehör för kreativt byggande men också färdiga byggsatser för enklare och mer avancerade mekanismer så som t.ex. bilar och vindkraftverk. Här finns även förlagor för ritteknik samt de tillbehör du behöver för att rita på papper och whiteboard.

Läroplanen för teknik pratar om vikten av den mänskliga nyfikenheten och strävan att lösa problem och hur detta är drivkraften bakom mycket av den utveckling vi ser i samhället. Här påpekas också hur viktigt det är att alla känner sig bekväma i vårt tekniktäta samhälle för att samhället skall förbli jämställt.

Eleverna skall utveckla kunskaper om teknik i vardagen och förstå grundläggande uttrycksformer och begrepp och hur de kan lösa problem och uppfylla behov i vår vardag. Teknikämnet skall också ge eleverna förutsättning att kunna utveckla egna tekniska idéer. Dessutom skall teknikämnet ge eleverna förståelse för hur vår moderna teknik påverkar både människan, samhället och miljön.

Under år ett till tre kommer eleverna i kontakt med hävstänger och liknande och hur de ger oss tillgång till kraft vi inte förfogar över med endast våra muskler. Mycket av undervisningen bygger på att de lär sig att tillverka egna tekniska skisser och bygga utefter detta och på så vis tillämpa tekniska lösningar. Högre upp i ålder handlar det mer om mekanismer, stabilitet i konstruktioner, el-komponenter (som du finner under ellära) etc. I högstadiet kommer överföring och kontroll av kraft och rörelse, hållfasthet, bearbetning av material med mera att beröras. Arbetssättet fokuserar på konstruktion och utprövning både vad gäller befintliga lösningar och egna konstruktioner.

Läs mer

Exempel på artiklar i varugruppen Teknik

Du hittar fler artiklar när du väljer i varugrupperna ovan.

4 st trähjul + 2 st axlar
Art.nr EL15d
15 kr Köp
CD - nav - 10 st
Art.nr EL15cd
29 kr Köp
Kugghjul och Kuggstänger
Art.nr EL15g2
160 kr Köp
Motor / Generator Demomodell
Art.nr EL19d
3 550 kr Köp
Racerpaketet
Art.nr EL15P
810 kr Köp

Termoplast - 0,5 kg
Art.nr TE102
175 kr Köp
Vindkraftverk, byggsats
Art.nr EN1602
395 kr Köp

Passare, kvalitet
Art.nr MA9g
79 kr Köp
Tavelset
Art.nr MA80
945 kr Köp
Snitt till 3D-CAD
Art.nr TE20b
3 380 kr Köp
Teknikmodeller - utväxling
Art.nr Te7
460 kr Köp
Vyer till 3D-CAD
Art.nr TE20a
3 380 kr Köp

Stäng