Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land
  • Språk:
  • Svenska

Biologiämnet har en central roll i undervisningen redan från förskolan. Vi har delar som ekosystemtjänster, (komposten, de gröna växternas fotosyntes m.m.) näringskedjor/näringsväv, våra svenska djur och djur från olika världsdelar o.s.v. En annan viktig del är att förstå hur vi själva fungerar, människans anatomi, vad vi äter, vad som händer när vi motionerar... Vi har också de delar som innefattar allemansrätten (t.ex. exkursioner, orientering, den fria leken och utomhuspedagogiken).

Ska vi som skolverket säger sätta saker i sitt sammanhang och skänka nyfikenhet och stimulera elevernas intresse utifrån egna upplevelser kommer laborationer och utomhusaktiviteter att ha en central roll i lärandet. Särskilt inom ett så påtagligt ämne som biologi! Det är ju mycket lättare att sätta ord på och förstå ett begrepp där du handgripligen har testat fenomenet i fält.

Studera människokroppen tillsammans med dina elever! I läroplanen står begrepp som sömn, hygien, mat och motion omnämnt redan i lågstadiet. Vi skall också under skolåren få en bra förståelse för hur kroppen fungerar, hur våra sinnen reagerar på vår omvärld samt förstå vår yttre och inre anatomi. Det är väldigt bra att ha tillgång till en anatomisk modell när du diskuterar kroppen. Även planscher och praktiska experiment som berör blodomlopp, andning m.m. kan du finna under vårt tema kroppen.

Läs mer

Exempel på artiklar i varugruppen Biologi

Du hittar fler artiklar när du väljer i varugrupperna ovan.

Fjärilens Livscykel
KAMPANJ
Art.nr BI206a
90 kr (112,50 kr) Köp
Akvarium - Plast
Art.nr BI30a
från 81,25 kr Mer info
Håvskaft - Teleskop
Art.nr BI88a
250 kr Köp
Bestämningsnycklar
Art.nr BI90a
725 kr Mer info
Djurriket - Mikroskoppreparat
Art.nr BI201d
275 kr Köp

Växtpress
Art.nr BI20
650 kr Köp
DNA, Modellsats - Elev
Art.nr BI56a
437,50 kr Köp
Huvud - Genomskärning
KAMPANJ
Art.nr BI57b
217,50 kr (362,50 kr) Köp
Skelett - Maxi, Naturlig storlek
Art.nr BI58a
3 550 kr Köp
Stetoskop
Art.nr BI42a
56,25 kr Köp

Torso - öppen rygg
Art.nr BI58b2
3 612,50 kr Köp
Vattenhämtare - professionell
Art.nr BI89b
4 987,50 kr Köp