Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land

    Byt land

    Välj ett land nedan för att visa priser och artiklar för detta land

    NorgeSverige
  • Språk:
  • Svenska
Den Spännande Astronomin - Thorgren

Produktinformation:

Boken är tänkt för gymnasieelever som vill lära sig lite astronomi utöver det som ingår i grundskolans NO-ämnen och gymnasiets fysikkurser. Den kan vara lämplig att använda som ett hjälpmedel vid ett projektarbetet i astronomi eller något annat ämne som berör rymden. Eftersom matematik undvikits kan boken säkert också fungera bra på lägre skolstadier.
I boken finns ett stort antal färgbilder på olika fascinerande objekt och innehåller även stjärnkartor för den som vill lära sig att hitta på himlen. Boken innehåller historiska återblickar och redovisar en del spännande upptäckter som gjorts under åren. Vidare beskrivs olika utrustningar (kikare,teleskop mm) och andra hjälpmedel att hitta på stjärnhimlen. Andra kapitel handlar om: Jorden,Månen,Planeterna,Asteroider,Kometer,Stjärnor,Galaxer,Kvasarer och Svarta Hål samt Kosmologi

Boken kan även användas vid studiecirklar eller vid självstudier samt av dem som vill börja med amatörastronomi, en trevlig, lärorik och spännande hobby.
Boken är lämplig för  lärare som inte tidigare i sin utbildning kommit i närmare kontakt med ämnet.
Boken omfattar 25 kapitel som förutom informativ text och bilder innehåller kontrollfrågor, observationsuppgifter samt webbuppgifter.

Storlek 16x22,5 cm, är ringbunden och tryckt i färg. 140 sidor