Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Sky-Watcher Explorer-200PDS (HEQ5 PRO)

20 295 SEK

I beställning: 1
Tillfälligt slut - snart i lager
Skrymmande artiklar
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Explorer-200PDS (HEQ5 PRO)

Sky-Watcher EXPLORER-200PDS-teleskopet innehåller samma fantastiska spegelset som Explorer-200P Black Diamond-serien men har två viktiga fördelar. En fokuserare med finjusteringsratt (10:1) ingår nu för utmärkt fokuseringsprecision. Tublängden har förkortats något för att optimera prestandan vid fotografering i primärfokus.

Skywatcher Explorer-200 PDS Newton spegelteleskop på HEQ5 Pro goto montering

Explorer-200PDS är ett Newton spegelteleskop från Sky-Watchers som lämpar sig lika väl för visuella observationer som för astrofotografering. Med HEQ5 Pro monteringen klarar du även långtidsexponeringar av galaxer, nebulosor med mera galant.

Crayfordfokuseringen är jämn och fin och med dubbelfokusering (en mindre skruv/ratt som ger 10:1 i utväxling) kan skärpan ställas mycket precist. För att förbättra fotografering i primärfokus (alltså med systemkamera utan objektiv direkt genom fokuseraren utan okular) har tuben förkortats för att ge ett större fokalplan.

Med sitt korta fokalförhållande (f/5) är Explorer-200PDS speciellt lämplig för deep-sky-studier och för objekt som kräver ett större synfält. Den är även synnerligen lämplig för astrofotografering i primärfokus.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 15-16 år
Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden. Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:

  • 200 mm (8") f/5 spegelteleskop
  • Okular: 28 mm LET (2" / 50,8 mm)
  • 9x50 optisk sökare
  • HEQ5 PRO Go-To montering med 1,75" stativ i rostfritt stål
  • 42900+ Objekt i SynScan's databas

Skywatcher HEQ5 Pro montering:

Denna montering är för dig som söker en riktigt bra ekvatoriell montering med bra precision och datoriserad GO-TO kontroll. Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan är designad med nybörjaren i tanken. Den användarvänliga handkontrollen ger alla en möjlighet att välja och klicka sig fram till Universums dolda skatter! Handkontrollen låter dig välja mellan över 42000 objekt, här finns även inbyggda himmelsturer där du kan följa med och förundras över medan monteringen gör jobbet åt dig.

Som nybörjare uppskattar man verkligen monteringens goda och pedagogiska egenskaper men även mer erfarna amatörastronomer kommer att hitta en hel del egenskaper som verkligen tilltalar då det kommer till precision och avancerad astronomifotografering. Monteringen drivs av två stegmotorer med en positioneringsnoggrannhet på 1 bågminut. De driver sedan teleskopet och följer objekten med god precision. För den som kräver maximal precision (t.ex. vid fotografiska långtidsexponeringar) har monteringen programmerbar PEC och är förberedd för Autoguider. PEC är högst ovanligt i monteringar i denna prisklass.

Sky-Watchers montering HEQ5 Pro SynScan är den billigaste datorstyrda monteringen på marknaden med periodisk felkorrigering (PEC) - ett bra val för dig som vill börja med astrofotografering. EQ5 Pro SynScan är framtagen efter Sky-Watchers succé med EQ6-monteringen många kunder ville ha samma finesser som EQ6, men hade inte behov av HEQ6 stora bärförmåga.

Precis som EQ6 är HEQ5 Pro SynScan en komplett tysk ekvatoriell montering med kordinatskivor i graverad aluminium, latitudskala, inbyggd hållare för polsökare och med polsökare, rejäla låsrattar i R.A. och Dekl., inbyggda motorer i båda axlar med handkontroll, utdragbar motviktsarm och motvikter. Monteringen (stativhuvudet) är istället mindre och markstativet har 1,75" stålben.

Sky-Watchers HEQ5 Pro-montering kan bära tuber på upp till max cirka 13,6 kg (beroende av bl.a. längd/moment), har en exakt drivning och alla de avancerade funktioner en modern amatörastronom kan önska sig.

  • Positioneringsnoggrannhet upp till 1 bågminut.
  • Extra tysta stegmotorer med 1,8? stegvinkel och 64 mikrosteg.
  • Hög flytthastighet upp till 3,4?/sek (800x) och 0,144 bågsekunders upplösning.
  • Autoguider-interface för astrofotografering
  • Valbar Autoguider guidehastighet från 0,25X, 0,50X, 0,75X eller 1X
  • Databas med c:a 42900 objekt innehållande komplett M-, NGC- och IC-kataloger med möjlighet att lägga in 25 egna objekt.
  • Minimal vibration för långtidsexponering
  • PEC - Periodic Error Correction - som är programmerbar. Lämplig för astrofotografering utan autoguidning.
  • Inställningsmetod/kalibrering: 1-stjärna, 2-stjärnor eller 3-stjärnor
  • Max vikt på optisk tub och tillbehör: 13,6 kg
  • RS-232 kommunikationsport för att kunna styra teleskopet från persondator
  • Handkontroll med dubbelradig display och bakgrundsbelysning.
  • Vikt: c:a 26 kg inkl motvikter

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 200 (220-260mm).

Produktmanualer

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.