Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Sky-Watcher Skyliner-200P 8" dobsonteleskop

5 995 SEK

I beställning: 1
Tillfälligt slut - snart i lager
Skrymmande artiklar
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Skyliner-200P 8" dobsonteleskop

Skyliner-200P är ett mycket prisvärt 8-tums Dobson-teleskop från Sky-Watcher. Det är ett perfekt teleskop för dig som är nybörjare och vill utforska och lära dig natthimlen med ett lätthanterligt instrument. Ett teleskop med stor ljusöppning för pengarna. Vilket nybörjar komplettpaket skall jag välja?

Skywatcher Skyliner-200P 8" Dobsonteleskop

Skyliner 200s platta bas var mycket lätt att bygga och installera och kommer med utmärkta instruktioner.... Optiken var skarp över 80% av det 1 gradiga synfältet .... Vi var mycket nöjda med observationen av alla testobjekt - Vi lyckades till och med hitta Krabbnebulosan, M81 och M82 i nästan fullt månljus medan de andra teleskopen fick kämpa. Under mörkare himmel fick dubbelklustret den där "wow" faktorn när det centrerades med användning av 25 mm okularet. Likadant med M35. Plejaderna (M45) var bara lite för stor för att passa i hela synfältet men de centrala huvudstjärnorna såg fantastiska ut.... När vi observerade Saturnus tappade vi verkligen andan av utsikten - Vi såg fem månar, en tydlig Cassini Division och en färgskillnad mellan A och B-ringarna. Inte bara det, Saturnus visade också ett framstående bälte Detta teleskops planetdetaljer är verkligen inte kompromissade.... Fanatiker av deep-sky observation skulle säkert finna Skyliner tillfredställande.... Skyliner var mycket roligt att använda.
BBC SKY AT NIGHT MAGAZINE

Optiken i detta teleskop är av högsta klass och ger mycket skarpa bilder av månen och planeterna. Med detta teleskop har man även möjlighet att obervera många spännande deep-sky objekt såsom galaxer, nebulosor och stjärnhopar.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel "låda" i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år
Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

[1]
Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Dobsonteleskop är särskilt väl lämpade för observationer av ljussvaga objekt.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden. Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:

  • Skyliner-200P Dobsonteleskop
  • Okular (1,25"): 10 mm & 25 mm
  • 9x50 Optisk sökare
  • Alt-Azimuth Dobson-montering i trä med tillbehörsfack

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 200 (220-260mm).

Produktmanualer

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.