Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land

    Byt land

    Välj ett land nedan för att visa priser och artiklar för detta land

    NorgeSverige
  • Språk:
  • Svenska
Den ställbara stjärnkartan

Produktinformation:

Stjärnhimlen rör sig i och med Jordens rotation ett varv på 23 timmar och 56 minuter. Som resultat därav kan vi inte förvänta oss att finna stjärnorna på samma ställe nu som om två timmar. För att göra det hela ännu mera komplicerat rör sig Jorden ett varv runt Solen på ett år vilket förskjuter stjärnornas lägen månad för månad.

Genom att bygga sin egen stjärnkarta och sedan kunna vrida på den för att se tillbaka eller förutsäga stjärnornas lägen i framtiden kan eleven bilda sig en mental bild av himlavalvet och dess rörelser. Eleven kan också se kopplingen mellan solens upp och nedgång, stjärnornas upp och nedgång och jordens rörelse i rymden.

Stjärnkartan kan också användas som astronomiskt hjälpmedel för egna och gemensamma stjärnhimmelsobservationer. Perfekt för det egna arbetet eller för kvällsobservationer som hemarbete.

Låt eleverna montera sin egen stjärnkarta och ni kan koppla erfarenheterna till bl.a. dygnets längd, årstiderna och den moderna världsbilden allt efter läroplanens mål.