Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land
  • Språk:
  • Svenska
Den Spännande Astronomin 4:e Upplagan

Produktinformation:

Boken är tänkt för gymnasieelever som vill lära sig lite astronomi utöver det som ingår i grundskolans NO-ämnen och gymnasiets fysikkurser. Den kan vara lämplig att använda som ett hjälpmedel vid ett projektarbetet i astronomi eller något annat ämne som berör rymden. Eftersom matematik undvikits kan boken säkert också fungera bra på lägre skolstadier.
I boken finns ett stort antal färgbilder på olika fascinerande objekt och innehåller även stjärnkartor för den som vill lära sig att hitta på himlen. Boken innehåller historiska återblickar och redovisar en del spännande upptäckter som gjorts under åren. Vidare beskrivs olika utrustningar (kikare, teleskop mm) och andra hjälpmedel att hitta på stjärnhimlen. Andra kapitel handlar om: jorden, månen, planeterna, asteroider, kometer, stjärnor, galaxer, kvasarer och svarta hål samt kosmologi.

Boken berör även den spännande frågan om liv i rymden samt den aktuella debatten om växthuseffekt och global uppvärmning.

Boken kan även användas vid studiecirklar eller vid självstudier samt av dem som vill börja med amatörastronomi, en trevlig, lärorik och spännande hobby.

Boken är lämplig för lärare som inte tidigare i sin utbildning kommit i närmare kontakt med ämnet.

Boken omfattar 30 kapitel som förutom informativ text och bilder innehåller kontrollfrågor, observationsuppgifter samt webbuppgifter.

Storlek 16x22,5 cm, är ringbunden och tryckt i färg.
172 sidor

Fjärde upplagan utgiven november 2019.

Författare är Hans Thorgren, fil.mag. i matematik, fysik och astronomi med bakgrund som matematik och fysiklärare och gymnasierektor. Som nybliven pensionär är han fullt sysselsatt med sitt favoritämne vilket inkluderar astronomstudier vid Uppsala Universitet, arbete som astronomiguide och föreläsare samt aktivt medlemskap i Västerås Astronomi - och Rymdforskningsförening.