Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land
  • Språk:
  • Svenska
Baader-Planetarium Astrosolar solfilm ECO 140x155 mm
Baader-Planetarium Astrosolar solfilm ECO 140x155 mmBaader-Planetarium Astrosolar solfilm ECO 140x155 mmBaader-Planetarium Astrosolar solfilm ECO 140x155 mm

Produktinformation:

Maximal säkerhet

Optimalt skydd - Folien är täckt av ett skyddande filterlager på vardera sidan. Mikrohål förekommer naturligt i alla aluminiserade filter. Problemen med hålen motverkas genom att du egentligen har två filter som motverkar varandras hål. På så vis undviks den kortvågiga UV-strålning som sipprade igenom gamla tiders solfilter.

Överlägsen optisk kvalitet - Baaders solfilterfolie har optiska prestanda överlägsna de hos t.ex. traditionella mylarfilter vilket finns verifierat i oberoende tester. Även jämfört med glasfilter har Baaders solfilterfolie överlägsen  prestanda. Dessutom är filtret färgneutralt och ger varken grön- eller gulfärgad bild, som hos många andra filter.

Styrka - Glasfilter kan splittras och standardfolie rivas sönder, men Baaders solfilterfolie är på grund av sin molekylstruktur, extremt stark.

För bästa optiska kvalitet, låt folien sitta lite löst så att den kan röra sig ledigt. Sitter filtret i spänn skyddar det fortfarande, men spänningen i plastmaterialet arrangerar molekylerna på ett sådant sätt att det påverkar ljusbrytningen och polariseras.

Astrofoto
Kombinera Baaders solfilterfolie med god optik och t.ex. ett Baader Solar Continuum och du har möjlighet att ta högupplösta bilder av vår närmaste stjärna, Solen.

Färgåtergivning
Solen framträder i en neutral vit färgton. Detta medger observationer med full kontrast och särskilt vid höga förstoringar är detta av vikt. En del föredrar en varm gul, eller orange färg, men tyvärr medför detta problem att nå maximal kontrast. Kombinera i stället gärna Baader solfilterfolie med ett passande färgfilter för sådana visuella effekter.

 

Teknisk specifikation:

  • Folie: Dubbelsidig coating
  • Storlek: 14x15,5cm
  • Ljustransmission: Ca 1/10 000, resten reflekteras
  • Ljusstyrka: Jämförbar med månens

TaggarRelaterade artiklar