Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land

    Byt land

    Välj ett land nedan för att visa priser och artiklar för detta land

    NorgeSverige
  • Språk:
  • Svenska
Spektrumanalysator - Gammastrålning

Produktinformation:

Apparat för att analysera radioaktiv strålning.
Flerkanalig analysator (MCA - Multichannel Analyzer) som sorterar de inkkommande pulserna från en scintillationsdetektor. Pulserna räknas samman på olika kanaler beroende på pulsenergins storlek. Antalet pulser på kanal plottas som en funktion av kanalens nummer och man får ett energispektrum. 

Frederiksens MCA erbjuder 1024 kanaler, rörlig analog och digital förstärkning, variabel integrationstid och inbyggd logik för att förhindra "pil upp" (dvs. att en puls börjar på toppen av den föregående).
Programvaran är speciellt utvecklad med S518500 Scintillationsdetektor, men det finns även en "AUX-ingång" för inkoppling av anodsignalen från ett konventionellt fotomultiplikatorrör. MCA behöver ingen extern strömkälla, den drivs direkt via USB-anslutningen.

Nyutvecklad användarvänlig dansk programvara - ingår i priset.
När MCA är ansluten till dator, och programmet är igång, började datainsamlingen med en knapptryckning: Alla inställnignar sätts enligt föregåend emätnign men kan givetvis lätt justeras.

Standardvärden för respektive CSi (TI) och Na I (TI) scintillationsdetektorer kan hittas genom att trycka på en knapp. I spektrat kan man markera en eller flera energiintervall om antal pulser ska summeras eller om data ska anpassas till en Gaussfunktion.


Köp till:
RM6a Scintillationsdetektor
RM6b Comptonspridning
R6c GammapreparatRelaterade artiklar

Comptonspridning
Art.nr RM6b
3 787,50 kr Köp