Stäng
  • Leverans till:
  • SverigeSverige (SEK) Byt land
  • Språk:
  • Svenska

Utrustningen är samlad under "Allmän labutrustning" för att den går att använda inom många olika områden. En del av utrustningen är inte bara användbar i lab-miljön utan även i övriga delar av skolmiljön.

I fysiken i grundskolan börjar vi tidigt med materiens egenskaper, utseende, ledningsförmåga och densitet med mera. Bland annat nämns i läroplanen om kroppar som flyter eller sjunker, vattnets olika faser m.m. Eftersom lab-material som vågar, måttband och termometrar går att använda inom en mängd olika ämnen får de sin plats under allmän labutrustning.

Ett spännande område där laborationer ofta underskattas är matematiken. Ta t.ex. väldigt vardagliga fenomen som längd och vikt. Vad händer om du angriper divisionsbegreppet med snören, saxar och måttband? Eller addition och decimaler med en våg per elevpar där du låter eleverna laborativt komma fram till fenomen som avrundning, addition eller multiplikation.

Som lärare hanterar vi dagligen många olika hjälpmedel, material och tillbehör. Under förvaring hittar du lådor, burkar och glasflaskor för suddgummin, småkryp, kemikalier och pysselmateriel men också kassaskåp för förvaring av mobiltelefoner eller radioaktiva prover där särskild säkerhet krävs. Dessutom har vi våra populära laddvagnar för datorer, surfplattor och I-pads, etc. Särskilda välventilerade vagnar så att utrustningen inte blir överhettad, samtidigt som utrustningen är väl inlåst. En annan typ av förvaring är våra miniräknar-/mobiltelefonlådor där du kan samla in klassens mobiltelefoner under lektionen för att undvika onödiga störande moment under lektionstid.

Under verktyg finner du vardagsverktyg som kan behövas i slöjdsalen men också på fysikinstitutionen eller vaktmästeriet. Exempelvis sågar, skiftnycklar och skruvmejslar men också bänkborrmaskin för t.ex. kretskort och annat labmateriel.

Läs mer

Exempel på artiklar i varugruppen Allmän labutrustning

Du hittar fler artiklar när du väljer i varugrupperna ovan.

Lab- Och Mikroskopvagn - Stor
Art.nr FV2
3 675 SEK Köp
Bägare - Glas 600 ml, 6 st
Art.nr KE24b
100 SEK Köp
Torkställ
Art.nr KE18a
425 SEK Köp
Matte A-skivan, elev, vit
Art.nr MA9je
31,25 SEK Köp
Måttband
KAMPANJ
Art.nr ML3a
från 50,63 SEK (56,25 SEK) Mer info

Elektrobrännare - Serenit
Art.nr KE26
3 625 SEK Köp
Magnetomrörare - Hanna Instruments
Art.nr KE30
1 862,50 SEK Köp
Termometer - digital
Art.nr MT09
362 SEK Köp
Kombinatonstång
Art.nr VE14c
68,75 SEK Köp
Lödstation
Art.nr EK65
325 SEK Köp

Labvåg - 1000 g / 0,1 g
Art.nr DV1001
1 025 SEK Köp
Brytbladskniv
Art.nr VE32b
68,75 SEK Köp
Limpistol - 16 W
Art.nr VE21
138 SEK Köp
Skiftnyckel - gripvidd 19 mm
Art.nr VE11a
106,25 SEK Köp